Als kinderen genieten, genieten ouders mee

Als kinderen genieten, genieten ouders mee

Uitgaan staat bij velen hoog in de top 10 van favoriete bezigheden. Voor volwassenen geldt in dit verband vaak even weg van de zorgen van alledag, gezellig ontspannen, onbekommerd genieten. Iedereen doet het op zijn of haar manier en wie het goed doet, wordt er zo blij van als een kind. Wat dat betekent, kun je het beste ervaren wanneer je er daadwerkelijk met kinderen op uittrekt. Hun onbevangenheid waarmee ze uitdagingen aangaan, hun zorgeloosheid waarmee ze onontdekte terreinen betreden en het plezier wat ze daaraan beleven, staan garant voor op en top genieten. 

Kunst
Genieten is een kunst wordt er wel eens gezegd. Ik zou zeggen: een kunst die kinderen van nature onder de knie hebben. Voor hun is genieten doorgaans een koud kunstje. En wees eerlijk. Er is toch niets mooiers dan de glunderende ogen van een kind en hun stralende lach wanneer zij uitgaan.

Het is zoals Willy Alberti ooit zong: de glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft! En lachen doen kinderen doorgaans volop als zij op stap gaan. De keuze waar naartoe is overigens reuze en de diversiteit in het aanbod aan kinderactiviteiten onnoemelijk groot, variërend van een bezoek aan een pretpark tot een dagje dierentuin, van zwemmen in een zwemparadijs tot lekker stoeien in een speeltuin.

Malkenschoten
Het eerste wat mij in dit verband te binnen schiet is Malkenschoten bij Apeldoorn. Een waar kinderparadijs dat te boek staat als de leukste kinderboerderij van Nederland. Ik weet nog dat mijn dochter als peuter aanvankelijk aarzelend naar binnen liep bij de aanblik van alle bijzondere dieren op de boerderij, maar eenmaal binnen overliep van enthousiasme en er geen genoeg van kon krijgen.

Land van Jan Klaassen
Onvermoeibaar plezier kunnen kinderen onder meer ook beleven in het Land van Jan Klaassen. Het pretpark in Braamt is met een immens grote buitenspeeltuin en een prachtige binnenspeeltuin met kleurrijke attracties een walhalla voor peuters en kleuters en daarmee ook voor de ouders, want algemeen bekend is dat wanneer een kind geniet, genieten de (groot)ouders mee.

Plopsa Land
Vermaak van de bovenste plank biedt bijvoorbeeld ook Plopsa Land waar uw engeltjes hun kinderhelden, waaronder Bumba, Kabouter Plop en Mega Mindy kunnen ontmoeten.
Dikke pret ervaren de kinderen onder andere ook bij het pretpark Julianatoren, maar evengoed in het Vogelpark Avifauna.

Onbetaalbaar geluk
Het is zomaar een kleine greep uit het overstelpende aanbod aan groot vermaak voor kinderen. Een vorm van onbetaalbaar geluk, zou ik zeggen. Kortom: Ga uit, neem uw kind(eren) mee en geniet. Als zij zich vermaken 'heb je er geen kind aan'.

Slapen als een roosje
En na een tijdje stoeien en ravotten slapen de meeste kinderen vaak als een roosje. Dat kan in het eigen bed, maar ook prima in een logeerbed. Kijk voor de mogelijkheden van een hotelarrangement maar eens op Goedverblijf.nl

 

Dordrecht is meer dan mooi
Zandvoort is een zaligheid
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 19 juni 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.