Bezoek de stad van de kaasmarkten!

Bezoek de stad van de kaasmarkten!

Kom de levendige stad van de kaasmarkten verkennen! Alkmaar is één van de beste winkelsteden van Nederland maar heeft daarnaast nog veel meer te bieden!

De stad heeft een eeuwenoud centrum met prachtige grachten, koopmanshuizen, hofjes en bovendien vele monumenten. Tevens kunt u op minder dan 10 km afstand lekker uitwaaien op het Noord-Hollandse strand of verken het polderlandschap per fiets!

Kaasmarkt

Vanaf begin april tot begin september vindt iedere vrijdagmorgen de kaasmarkt plaats! Vanaf 10.00 uur tot 12.30 uur kunt u een heus spektakel bijwonen, de kaasdragers op het Waagplein laten dan hun kunsten zien! Wilt u de allermooiste plekjes van deze stad ontdekken? Neem dan deel aan één van de stadswandelingen! De stad Alkmaar is voorzien van ruim 1.000 monumenten, elk met een eigen verhaal. Voor een hapje of een drankje zit u zeer zeker goed in Alkmaar! De stad biedt een uitgebreide keuze aan verschillende restaurants, van Japans tot Frans, voor ieder wat wils! Ook ontbreekt er niets aan kunst en cultuur! Zo kunt u verschillende musea bezoeken.

Musea in Alkmaar

Het Hollands Kaasmuseum toont u een collectie objecten en schilderijen over hoe men kaas bereidt. Het leven en de handel op de platteland wordt er ook weergeven. Verder worden er filmpjes getoond en kunt u meedoen met interactieve presentaties.

Het Stedelijk Museum Alkmaar geeft de kunst en de geschiedenis weer van de stad en omgeving. Hier treft u een collectie van oude en moderne schilderkunst. De collectie van Bergense School toont het Noord-Hollands expressionisme in de tijd van 1900/1955. Sluit uw museumbezoek af in de Museumwinkel of het Museumcafé!

Biermuseum De Boom toont u hoe de afgelopen eeuwen bier werd gebrouwen. Aan de hand van verschillende gereedschappen, machines en apparatuur komt u heel wat te weten over deze alcoholische versnapering. Ook worden vervoersmiddelen, reclamemateriaal, bierflesjes en glazen getoond.

Fan van de Beatles? Bezoek het Beatlesmuseum! In dit museum vindt u alles over de mannen. Van Lp-collecties tot kleding, voor een klein prijsje kunt u deze verzameling bewonderen. Vanaf 4 juni 2016 bent u van harte welkom in het nieuwe pand aan de Pettemerstraat te Alkmaar.

Overnachten

Nieuwsgierig geworden naar deze stad? Boek dan nu een hotelarrangement bij Golden Tulip Alkmaar en geniet optimaal van de stad! Wilt u genieten van de stad en tegelijkertijd van de Nederlandse kust? Hotel 1900 is gevestigd in het centrum van Bergen. Vanuit dit hotel start u zo uw strand- of boswandeling. Tevens bent u vanaf Bergen binnen een kwartier in Alkmaar. Op zoek naar een ander hotel in Alkmaar? Bekijk dan het aanbod hotelarrangementen in Alkmaar op Goedverblijf.nl 

 

    

 

Orvelte; Een groot genieten!
Ontdek het gezellige Noord-Brabant!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 20 januari 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.