Bezoek Valkenburg aan de Geul!

Bezoek Valkenburg aan de Geul!

Breng een bezoek aan het Zuid-Limburgse Valkenburg aan de Geul! Dit toeristisch stadje heeft vele bezienswaardigheden.

Bekende bezienswaardigheden

De Cauberg is één van de bekendste bergen van Nederland en tevens een toeristische attractie. Aan de voet van de Cauberg vindt u het Grendelplein en de ingang van meerdere grotten. Op de top is het Holland Casino en Thermae 2000 gevestigd. De Fluweelgrot is ook een bezoekje waard. De mergelgrot is ontstaan door onder andere de bouw van het Kasteel van Valkenburg. In de mergelgrotten kunt u kunstwerken en wandschilderingen bewonderen.

Kasteel Valkenburg torent boven Valkenburg uit. Deze ruïne stamt uit de elfde eeuw en is meerdere keren her- en verbouwd. Na de Tachtigjarige oorlog is het kasteel helaas niet meer herbouwd. Delen van het kasteel zijn gebruikt voor de heropbouw van Valkenburg. De ruïne van het kasteel kunt u het gehele jaar door bezoeken.

De bekende kerstmarkt staat ongetwijfeld in het rijtje van de bezienswaardigheden in Valkenburg. De kerstmarkt staat jaarlijks in de Fluweelgrot en de Gemeentegrot en zijn hiermee de grootste ondergrondse kerstmarkten van ons land. Ook worden er bovengrondse activiteiten georganiseerd en kunt u de parade bewonderen.

Liever een bezoekje brengen aan een museum? Museum Land van Valkenburg toont u een collectie van verschillende verzamelingen in de categorie geologie, Romeinse en middeleeuwse archeologie. Verder wordt de lokale historie weergeven en vindt u een eenvoudige kunstcollectie.

Overnachten

Wilt u graag een paar dagen in dit leuke plaatsje verblijven? U kunt onder andere terecht bij Hotel Atlanta in het centrum van Valkenburg. In de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op  het gezellige dak- en tuinterras!

Op slechts een paar honderd meter afstand van het centrum vindt u Hotel Schaepkens van Sint Fijt. Dit hotel behoort tot één van de meest bekende hotels in de regio. Hier komt u even helemaal tot rust in de prachtige tuin. Uw viervoeter is bij dit hotel ook van harte welkom!

Parkhotel Valkenburg is een door architect Pierre Cuypers ontworpen monumentaal gebouw. Dit hotel ligt op slechts 300 meter van het centrum . Geniet vanaf het terras van een geweldig uitzicht onder het genot van een drankje. Gasten kunnen tevens gratis gebruik maken van de wellness-faciliteiten en zo heerlijk tot zichzelf komen.

Fletcher Hotel-Restaurant De Burghoeve vindt u aan de rand van het centrum Valkenburg. Het hotel is van oorsprong een boerenhoeve en een ideale uitvalsbasis voor een heerlijk weekendje in het zuiden van Limburg.

Huis ter Geul is een 3-sterren hotel gelegen aan de rand van het centrum en ligt op een kleine tien minuten afstand van de steden Maastricht en Heerlen.

Boek een verblijf bij dit hotel als u wilt genieten van het heuvellandschap en de verdere mogelijkheden die het plaatsje Valkenburg te bieden heeft!

    

Geniet van Twentse gastvrijheid!
Ontdek de stad Utrecht

Gerelateerde berichten

 

Reacties 1

Gast - Nicole op dinsdag 04 oktober 2016 10:55

Leuk artikel! Ik kwam via Google op deze pagina terecht. ;-)

Leuk artikel! Ik kwam via Google op deze pagina terecht. ;-)
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 19 augustus 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.