Culinair genieten tijdens wildseizoen

Culinair genieten tijdens wildseizoen

Lekker eten en drinken hoort volgens velen bij de geneugten van het leven. Wat lekker is verschilt per persoon. Over smaak valt immers niet te twisten. Een vaststaand gegeven is dat liefhebbers van wild verlekkerd uitkijken naar 15 oktober. Hoewel wild in principe het hele jaar door verkrijgbaar is, begint op die datum namelijk volgens velen het echte wildseizoen.

Culinair genieten

Tal van restaurants spelen daar dan ook op in met speciale proeverijen, wilddagen met muziek van vrolijke jachthoornblazers en feestelijke diners. Voor de wildliefhebber is dat optimaal culinair genieten.
Dat kan op heel veel verschillende plaatsen en specifiek in De Achterhoek, dat zich in Nederland nadrukkelijk manifesteert als streek om wild te eten. Gezellig met een goed glas rode wijn bij de open haard. Dan is het leven goed!

Volle smaak

Heerlijk mager en vol van smaak. Dat is de kracht van wild, dat zich uitstekend leent voor culinaire bereidingen in de vorm van geroosterd, gestoofd of gebraden. Met wild kun je alle kanten op en het resultaat is vaak om je vingers bij af te likken.

Smullen

Neem bijvoorbeeld een jachtschotel, bereid met wild en een stukje gevogelte en je weet niet wat je eet. Een konijnenboutje, fazant of reerug. Het is allemaal smullen in optima forma.

Goed te combineren

Wild is overigens niet alleen geschikt voor verscheidene bereidingswijzen, het combineert ook heel goed met tal van smaken. Overheerlijk is het vlees bijvoorbeeld in combinatie met noten en paddenstoelen.
Bijzonder smaakvol is wild ook in combinatie met knapperige wintergroenten, frisse bladsla, een romige pastinaakpuree of simpelweg met appelmoes en een blaadje laurier.

Feest

Topkok Herman den Blijker is een van de mensen, die alles weet over wild en de bereidingswijzen daarvan. Een wild zwijn, da's pas feest schreef hij ooit in een van zijn columns.
Geweldig natuurlijk om zo'n feestje mee te vieren. En heb je dat nog nooit eerder gedaan? Van proberen kun je leren, zou ik in dat geval in navolging van mijn kleinzoon willen zeggen.

Kortom, op naar het feest!

Boek uw verblijf inclusief heerlijke diners via Goedverblijf.nl. Santé!

   

Eindhoven sprankelt aan alle kanten
Onbegrensd genieten in De Harz

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 01 december 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.