De Druiventros creëert zoete herinneringen

De Druiventros creëert zoete herinneringen

In het relatief kleine provinciestadje waarin ik woon kom je weinig tv-persoonlijkheden tegen, maar nog niet zo lang geleden gebeurde het dan toch. Niemand minder dan tv-kok Herman den Blijker kwam naar de regio om een moeder en haar twee kinderen te verrassen.

Gratis reclame

Geen item voor de landelijke media, maar wel een waar de lokale weekbladen lekker mee konden uitpakken. En dat gebeurde dan ook. Leuk voor de tv-makers, maar bijvoorbeeld ook voor de school van de betreffende kinderen, die op school door de flamboyante tv-kok ‘overvallen’ werden. Een stukje gratis reclame waar geen enkel bedrijf of instelling in principe nee tegen zegt, lijkt mij.
Het verbaast mij dan ook in het geheel niet dat de eigenaren van de Druiventros ja hebben gezegd toen hen werd gevraagd mee te werken aan een tv-programma met Herman den Blijker over hun Hotel, Restaurant en Partycentrum in het Brabantse Berkel-Enschot, dat pakweg een jaar geleden noodlijdend was en een opknapbeurt nodig had.

Spannende tv

Met hulp van Den Blijker en hoteladviseur Willem Reimers zou dat varkentje wel even gewassen worden. Maar daar waar de tv-kok en Reimers ervoor ijverden om de hotelkamers en het restaurant van de Druiventros fors aan te pakken, ging de familie primair voor aanpak van de zalen. ‘Herrie in de Druiventros’ was het gevolg... Prachtige, soms spannende tv met kijvende familieleden en de regelmatig boze, gefrustreerde en altijd kritische tv-kok, met zijn hoteladviseur omdat de hoteliers hun adviezen in de wind bleven slaan en uiteindelijk toch gewoon hun eigen gang gingen. Een stelletje rare druiven bij elkaar heb ik stiekem wel eens gedacht, maar het was eerlijk gezegd toch vooral ook genieten.  

Nieuwe look

En klaarblijkelijk vond ik dat niet alleen. Honderdduizenden mensen hebben acht weken lang genoten van ‘Herrie in de Druiventros’. Perikelen rond de uiteindelijk comfortabele uitgaans- en overnachtingsgelegenheid in het Brabantse Berkel-Enschot. Een voorziening, die een positieve impuls goed kon gebruiken om het maar zachtjes uit te drukken, en inmiddels ook inderdaad een nieuwe look heeft gekregen.


Dat betekent slapen in een gemoedelijke sfeer met Brabantse gezelligheid en onder meer eten in een restaurant met een menukaart, goedgekeurd door Herman den Blijker. Daarbij is de Druiventros meer dan ooit een uitstekende locatie voor wie een evenement wil organiseren of bezoeken in het congrescentrum.

Ideaal

De Druiventros is een familiehotel dat al ruim veertig jaar gerund wordt door de familie Mutsaers. Zij wil de accommodatie de komende tijd fasegewijs opknappen en is begonnen met de aanpak van de zalen, het licht en geluid en de toiletgroepen. Die zien er inmiddels meer dan tip top uit. Ideaal voor een feest, al dan niet in combinatie met het gebruik van een kegelbaan, die er ook is.

  
Ideaal is met name ook de ligging van de accommodatie. De bosrijke omgeving, waarin het hotel is gesitueerd, is vooral ideaal voor wie er even tussenuit wil in het fantastische Brabantse landschap of een dagje er op uit wil trekken in een prachtige stad als Tilburg, dat amper 3 km van het hotel verwijderd is. Ideaal zijn ook de parkeergelegenheden bij de Druiventros, waar de bezoeker gratis gebruik van kan maken. Meer kan een mens zich niet wensen, zou je zeggen.

Da gaot dr goe in

Al met al voorspel ik u zoete herinneringen na een bezoek aan de Druiventros. Een voorziening waar een partijtje moeiteloos groot feest wordt en waar overnachten meer is dan een oogje toe doen. Een accommodatie met een hotel en een restaurant in een omgeving om van te smullen en met gastvrij personeel om van te likkebaarden. Al met al weet ik zeker dat een verblijf in Hotel de Druiventros u goed zal smaken. Of zoals een Brabander zou zeggen: Da gaot dr goe in!

Wilt u liever verblijven in een ander hotel? Bij Goedverblijf.nl heeft u keuze uit diverse hotels in Noord-Brabant.

Burgers Zoo is een vorstelijke traktatie voor jong...
Domtoren is een ware toplocatie
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 16 oktober 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.