De Keukenhof

Een bloemententoonstelling waar 800.000 bezoekers op af komen vanuit 100 landen. Iedereen weet dan wel bijna waar het over gaat, De Keukenhof!
Van 24 maart tot en met 16 mei is het mooiste lentepark van de wereld geopend. Dit jaar staan er meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 soorten van de Nederlandse trots, de tulp. De Keukenhof is een unieke belevenis voor jong en oud. Dit jaar is de Keukenhof voor de 77ste geopend en sinds deze opening zijn er bijna 50 miljoen mensen geweest.

Tuinen van de Keukenhof

Het thema van dit jaar is de ''De Gouden Eeuw’’, dit is de periode waarop Holland zich rijk maakte door de wereldwijde handel. De Eye-catcher van dit jaar is een bloemenmozaïek naast het Oranje Nassau Paviljoen. Het bloemenmozaïek heeft een afmeting van 250 m2, er zijn meer dan 100.000 bloembollen voor gebruikt waaronder; de tulp, muscari en de krokus. De bloemen tonen een Delfts Blauwe tegel waarin de handel van Nederland over zee en rijke Amsterdamse grachten panden zijn afgebeeld. Tevens is er naast het bloemenmozaïek een Gouden Eeuw-inspiratietuin en een Delfts Blauw-tuin.

Naast de thema tuinen van 2016 zijn er ook andere verschillende inspiratie tuinen. Neem bijvoorbeeld de Romantische tuin, de sfeervolle tuin met bloembollen in lieflijke tinten. Of geniet van het strandgevoel in de strandtuin, op het golvende bloemenbordes ziet u verschillende grassen die voorkomen in de duinen. Daarnaast zorgen de felgekleurde tulpen, exotische keizerskronen en palmen voor een tropische sfeer. Naast deze geweldige tuinen vindt u er ook; Rob’s snoezeltuin, Vintage-tuin, Historische tuin en de Moestuin.

Wandelen,fietsen of met een boot

U kunt de Keukenhof op verschillende manieren bezoeken. U kunt natuurlijk op eigen gelegenheid wandelen door de verschillende tuinen, maar u kunt er ook voor kiezen om door de omgeving heen te fietsen (fietsenverhuur aanwezig). Er zijn vier routes uitgezet van 5km tot 35km. Bij mooi weer kunt u heerlijk genieten van de bollenvelden vanaf een fluisterboot. De 45 minuten durende vaartocht zorgt voor een indrukwekkende ervaring en mooie foto’s. Er is een rondleiding te volgen waarbij u alles komt te weten over de verschillende bloemen, planten en de historie van de Keukenhof.


Wilt u langer verblijven in de kleurrijke bollenstreek? Bekijk dan eens hotel Villa Flora, op steenworp afstand van de Keukenhof.