De leuke uitjes in Zuid-Holland!

zuid-holland-katwijk De leuke uitjes in Zuid-Holland!

Nederland is, volgens het laatste nieuws, naar plaats 5 gestegen op de mondiale geluk lijst. Niet zo raar, want ons kikkerlandje heeft heel veel wat een gevoel van gelukzaligheid kan geven. Prachtige gevarieerde landschappen, schitterende natuur met kilometerslange mooie, wandel- en fietsroutes, volop water met ongekend veel mogelijkheden om elke vorm van watersport te bedrijven, de aantrekkelijkste attractieparken, prachtige kunst om in diverse musea te bewonderen en wat al niet meer. De provincie Zuid-Holland aan de Noordzeekust spant hierin de kroon met meer dan drie miljoen inwoners en een totale oppervlakte van 3.418,50 M2.

In deze prachtige provincie zie je molens in alle soorten en maten, de prachtigste bollenvelden, maar ook mooie kustplaatsen als Scheveningen en Noordwijk. Iedereen is een graag geziene gast in de hoofdstad van Zuid-Holland en hofstad Den Haag. Bijzonder bezienswaardig is ook de grootste stad in de provincie met de grootste haven van Europa, Rotterdam. Feitelijk raak je in Zuid-Holland niet uitgekeken. De provincie is een eindeloze ketting met de mooiste ‘edelstenen’, een bodemloze put met mogelijkheden voor ontspanning en vermaak voor mensen van alle leeftijden.

FutureLand in Rotterdam

Zuid-Holland verveelt nooit en je kunt er unieke dingen doen en zien, die nergens anders te beleven vallen. Een bezoek aan FutureLand is zo’n unieke belevenis. In FutureLand sta je oog in oog met de ontwikkeling van het nieuwste havengebied van Rotterdam. Maasvlakte II toont ’s werelds modernste containerterminals en grootste zeeschepen, maar ook de laatste innovaties in offshore. Nergens is het uitzicht op Europa’s slimste terminals zo prachtig als vanaf het Panorama Deck in FutureLand. Een rondvaart door Maasvlakte II? Absoluut bijzonder. Net als een kijkje achter de hekken in de 360 PortExplorer. Het kan allemaal in FutureLand.

Keukenhof in Zuid-Holland

Bijzonder bloemrijk is een bezoek aan de Keukenhof. In dit kleurrijke park wordt dit jaar voor de zeventigste keer een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen gehouden, het zogenaamde lentepark Keukenhof met als thema Flower Power. Prachtig geurende bollen te midden van oogstrelende kunst. Heerlijk om doorheen te wandelen met de camera in de aanslag. Er is in dit verband eigenlijk maar een advies: Kijk en geniet!

Louwman Museum

Genieten staat synoniem voor Zuid-Holland. Een provincie met een eeuwenoude geschiedenis, die terug te vinden is in de verschillende musea, die je her en der in de provincie aantreft. Een aanrader in deze context is onder andere het Louwman Museum in Den Haag. Een museum voor historische auto’s, koetsen en motorfietsen. Niks alledaags aan, maar heel bijzonder. Het is een van die zoete krentjes in de overheerlijke pap, die je Zuid-Holland zou kunnen noemen. Er is zoveel te doen en te beleven. Het is met geen pen te beschrijven, maar het smaakt altijd naar meer.

Overnachten in Zuid-Holland

Zuid-Holland is een provincie met ongeëvenaard natuurschoon, tal van geïndustrialiseerde steden, maar ook prachtige pittoreske dorpjes. Je zou het geheel een kleurrijke grabbelton kunnen noemen met cadeautjes voor iedereen. Grabbel erin en geniet van wat je naar boven haalt. Ga het avontuur aan en ontdek de schoonheid van Zuid-Holland. Wedden dat het bevalt? De provincie is heerlijk om naartoe te gaan en er te verblijven. In Zuid-Holland zijn er verschillende hotels waarbij u kunt genieten van een heerlijk hotelarrangement. Bekijk de mogelijkheden eens op goedverblijf.nl.

Heerlijk ontspannen op de Wellnessboot in Mill!
Paar dagen weg in Friesland is anders, maar wel le...