Den Haag; een stad uit duizenden!

Den Haag; een stad uit duizenden!

Op zoek naar..? Vul maar in en je vindt het in de Hofstad Den Haag, ook wel de culinaire hoofdstad van Nederland genoemd. Den Haag heeft als hoofdstad van de provincie Zuid-Holland alles en meer. Verrukkelijk zijn de gerechten die je er in ontelbare (internationale) horecagelegenheden vindt, maar niet minder zijn de mogelijkheden om er heerlijk te shoppen, kunst te kijken, te relaxen of wat je maar wilt. Een wereldstad!

Aantrekkelijk
Den Haag, mooie stad achter de duinen, zoals Harry Jekkers ooit zong, oefent met onder meer haar veelheid aan historische en monumentale panden en beelden, schitterende landgoederen, talrijke musea, ongekende uitgaansmogelijkheden en schilderachtige natuur, sinds jaar en dag grote aantrekkingskracht uit op de massa uit zowel binnen- als buitenland.

Scheveningen
Ook ik word als een magneet door de stad aangetrokken. Niet in de laatste plaats vanwege Scheveningen, algemeen omschreven als de 'achtertuin' van Den Haag. 'Waar de zilte golven zingen, zie je zo veel malle dingen' om met woorden van Toon Hermans te spreken. Ik kom er vaak en ga er graag naar terug om er steeds weer nieuwe dingen te ontdekken, om tot rust te komen, voluit te genieten en inspiratie op te doen.

Sea Life
Een grote bron van inspiratie is bijvoorbeeld het zeeaquarium Sea Life aan de prachtige boulevard van Scheveningen. In het aquarium kun je de meest prachtige kleurrijke tropische vissen, haaien, maar ook zeeschildpadden zien. Een geweldige ‘onderwaterwereld’.

Werelds
Een dan het onvolprezen brede zandstrand van Scheveningen. Niets is er volgens mij heerlijker dan er met zicht op de pier, de gedachten mee te laten deinen op de golven van de zee. Rusteloosheid verdwijnt er als sneeuw voor de zon en maakt plaats voor een gevoel van kalmte. Het geeft tegelijk energie voor heerlijke, lange strandwandelingen en mooie fietstochten door de duinen. Werelds gewoon!

Historisch Museum
Echt werelds, in de letterlijke betekenis van alles wat met het leven op aarde te maken heeft, kun je vinden in Den Haag, de enige grote Nederlandse stad aan zee. Het is de op twee na grootste stad van Nederland, een oude stad met veel historie, waar je alles over kunt vinden in onder meer het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg.

Panorama Mesdag
Wil je een historisch vergezicht op de stad en haar omgeving zien, dan is Panorama Mesdag een absolute aanrader. Het cilindervormige schilderij van circa 14 meter hoog en een omtrek van 120 meter is onbeschrijflijk indrukwekkend. Ook heel imposant in de stad is het Vredespaleis, waar onder andere het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties zetelt. Majestueus is Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem-Alexander.

Hofstad
Zoals we allemaal weten is de Nederlandse regering en het parlement ook in Den Haag gevestigd, net als bijna alle ministeries en ambassades. Voorzieningen als het Binnenhof, het Buitenhof en onder meer de Ridderzaal behoren tot de grote lijst van bezienswaardigheden waar Hofstad Den Haag zo rijk aan is.

Onvervalst genieten
Combineer je alle voorzieningen, rijke kunstschatten, culturele evenementen, schitterende natuur en wat dies meer in Den Haag met haar vriendelijke inwoners, dan heb je alle ingrediënten voor onvervalst genieten.

Heel speciaal
Laat het je niet aanpraten, maar ontdek het zelf! Den Haag, een stad 'uit duizenden'. Heel speciaal en geweldig op allerlei gebied. Voor jong en oud, boeren, burgers en buitenlui!

Dromen
De stad bruist 24 uur per dag, zeven dagen per week. En dat het hele jaar door. Wil je het allemaal meemaken en beleven en er ter plekke dromen? Ook dat kan. Overnachtingsmogelijkheden zijn er genoeg! Kijk voor het aanbod hotelarrangementen in Den Haag maar eens op goedverblijf.nl

Weerribben-Wieden is zeldzaam mooi
Utrechtse heuvelrug is paradijselijk!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 30 november 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.