Een leuk dagje uit naar de dierentuin!

leuke-dierentuinen-voor-jong-en-oud Een leuk dagje uit naar de dierentuin!

Onlangs werd hij weer eens op tv vertoond, het waargebeurde komische drama over een man, die een dierentuin koopt: We bought a Zoo’. Een ontroerende, mierzoete, maar ontzettend leuke film, die je bijblijft en nog lang van nageniet. Net als een dagje dierentuin. Een kennis verrijkend, geestverruimend, maar bovenal gezellig uitje voor alle leeftijden.

Een dagje dierentuin brengt je in contact met de natuur en laat je op veel verschillende manieren kennismaken met oorspronkelijk wilde dieren. Het is een avontuurlijke, maar ook een ontspannen beleving’. Grrrr…andioos mooi!

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Dierenparken zijn er in ons land vele tientallen, in alle soorten en maten en in alle windstreken, van Burger’s Zoo in Arnhem en Artis in Amsterdam tot AquaZoo in Leeuwarden. Ze hebben een ding gemeen. Ze zijn allemaal opgericht ter lering en vermaak voor jong en oud. Zo ook Diergaarde Blijdorp. Het plezier wat je daar kunt beleven ligt feitelijk al in de naam omsloten. Een bezoek aan deze bijzondere voorziening maakt iedereen blij. De dierentuin in Rotterdam is een van de oudste dierentuinen van Nederland. Haar geschiedenis voert zelfs terug naar de negentiende eeuw. In de loop der tijd hebben er natuurlijk heel veel aanpassingen en uitbreidingen plaatsgevonden.

De Vleermuisgrot van Diergaarde Blijdorp

Een aparte bezienswaardigheid binnen de Diergaarde, die op zichzelf al een bezienswaardigheid is, is de vleermuisgrot. Bezoekers kunnen er vrijelijk tussen honderden vliegende Roezet vleermuizen lopen. Avontuurlijk is er onder meer ook de wolvenvallei. Voor kinderen is de speeltuin Oewanja kinderjungle het paradijs in de Diergaarde. Ze kunnen er naar hartenlust op ontdekkingstocht terwijl hun ouders of begeleiders een oogje in het zeil houden vanaf het terras bij het restaurant de Oewanja Lodge.

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Zakken we wat verder af naar het zuiden, dan komt Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek in het Noord-Brabantse Land al gauw in beeld. Een prachtig dierenpark, de grootste in de Benelux, waar meer dan 150 diersoorten worden gehouden, variërend van kleine zoogdieren tot grote vogels. Daarnaast bevinden zich op uitgestrekte open vlaktes zebra’s, maar ook leeuwen, olifanten, neushoorns en jachtluipaarden. Machtig mooi en spannend ook om de dieren van zo dichtbij te spotten. Een unieke ervaring voor jong en oud te midden van prachtige natuur.

Dolfinarium in Harderwijk

Heel anders, maar minstens zo interessant en vermakelijk is het Dolfinarium in Harderwijk. Je kijkt je de ogen uit in dit grootste zeezoogdierenpark van Europa. Tuimelaar dolfijnen, Pacifische walrussen, Californische zeeleeuwen, maar ook zwarte zwaardwalvissen en orka’s stelen er de show. In een 3-D filmtheater kun je er alles zien en leren over de verschillende dieren van de zee. Neem ook eens een kijkje bij het roggen rif. In een woord prachtig!

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Met het oog op dierenparken is Wildlands Adventure Zoo Emmen een absoluut werelds avontuur met haar drie gethematiseerde gebieden: Jungola, Serenga en Nortica. Je ziet in elk van de gebieden passende diersoorten en prachtige bijpassende beplanting. Voor kinderen is Animazia helemaal het einde. Lekker klauteren naar de Maya-tempel of een kijkje nemen bij de groene zeeschildpad? Wildlands is een onvergetelijke ervaring voor iedereen. Zie je jezelf al wandelen in de jungle, oog in oog staan met een ijsbeer of prachtige plaatjes schieten op de savanne? Aarzel niet en ga het beleven! Met een dagje dierentuin creëer je een herinnering voor het leven. Mooi om mee te maken, prachtig om op terug te kijken!

Heerlijk wandelen en fietsen in Nationaal Park Dwi...
Groningen heeft mooie bezienswaardigheden!

Gerelateerde berichten