Genieten van de Eifel

Genieten van de Eifel

In de provincies Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts ligt het gebied de Eifel. In het verleden was dit gebied vulkanisch actief, vandaar de naam Vulkaan-Eifel in het zuidelijke deel. Tegenwoordig is het gebied nog steeds actief want het gebied stijgt elk jaar met 1 á 2 millimeter. Maar waar het gebied echt bekend om staat is dat u er heerlijk kunt wandelen en fietsen. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn.

Nationaal Park
De Eifel kent een Nationaal park met meer dan 10.000 hectare. In het park kunt u verschillende dieren tegen komen. Het gebied kent 240 kilometer aan wandelpaden, van deze wandelpaden is er gelijktijdig 104 kilometer aan fietswegen. Voor de echte wandelaar en avonturier is er de ‘’Wildnis-Trail’’. Dit is een wandelroute opgedeeld in vier etappes, waarbij u de verschillende beken, bloemenweiden, bossen en geweldige panoramablikken kunt zien. De etappes hebben een lengte van 18 tot 25 kilometer, deze wandelroute is ideaal te combineren met een hotelarrangement in de buurt. Heeft u een hond en wilt u deze meenemen? In het park mag de hond natuurlijk mee, mits aangelijnd. In het gebied zijn er verschillende hotels waarbij uw huisdieren welkom zijn, zodat u en uw viervoeter kan genieten van de geweldige omgeving.

Trier
De Eifel kent ook verschillende oude steden die het bezoeken waard zijn. Neem bijvoorbeeld de stad Trier. Deze stad staat bekend als één van de oudste steden van Duitsland. Er zijn meerdere bouwwerken te bewonderen uit de Romeinse tijd. Er zijn zeker twee gebouwen die u moet zien in Trier; dat is De Dom en de Liebefrauenkirche. Deze gebouwen zijn opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast zijn er nog verschillende andere historische gebouwen in Trier te vinden die leuk zijn om te bekijken. Wanneer u dus in de omgeving verblijft, moet u zeker één dag naar Trier gaan.

Cochem
Aan rivier de Moezel ligt de stad Cochem, vanuit deze stad kunt u mooie wandel- en fietsroutes volgen. U kunt ook een kijkje nemen bij de Rijksburcht en burcht Eltz, voor een cultuurliefhebber een geweldige ervaring. Daarnaast is de historische stadskern met een prachtig marktplein een bezoek waard. Met de stoeltjeslift gaat u naar het mooiste uitzichtpunt: Pinner-Kreuz, vanuit hier kunt u de wijde omgeving inkijken.

Monschau
Op vier kilometer van de Belgische grens ligt het stadje Monschau. Dit historische stadje wordt ook wel de ‘Parel van de Eifel’ genoemd vanwege de natuurlijke omgeving en de ligging in het diepe dal. De vakwerkhuizen, het Rote Haus, de Roer, het kasteel van de hertog en de kerk op het centrale plein maken dit een leuk uitje voor iedereen die van cultureel erfgoed houd.

Wilt u een paar dagen tot rust komen in de Eifel? Bekijk dan ons aanbod van de verschillende hotelarrangementen bij hotels in de Efiel.

 

    
 

Ontdek het grootste stoomgemaal ter wereld
Bezoek Hanzestad Deventer

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 20 januari 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.