Kom tot rust op Texel

Kom tot rust op Texel

Lekker uitwaaien op het strand aan de Noordzee, de uitgestrekte duinen of een terrasje pakken in de badplaats De Koog. Texel heeft het allemaal! Dit eiland is gevormd door de zee, de wind en de mens. Het beschikt over verschillende natuurgebieden zoals de Slufter of de Fontijnsnol waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de heidevelden, duinmeertjes en diverse diersoorten. Maak kennis met andere leuke dorpen zoals Oudeschild, Den Hoorn of De Cocksdorp! Texel kunt u gemakkelijk per fiets of auto verkennen. De tocht met de veerboot vanuit Den Helder naar Texel duurt slechts 20 minuten.

 

Overnachten in de Koog

Een bekende badplaats op Texel is De Koog, van oudsher een vissersdorpje. Na een dag op het strand te zijn geweest kunt u hier een terrasje pakken, shoppen in één van de vele winkeltjes of heerlijk eten. ’s Avonds is er de mogelijkheid om een drankje te drinken in één van de cafés of om te gaan bowlen. Wanneer u langer wilt genieten van deze badplaats kunt u een verblijf boeken bij Hotel de Pelikaan! Dit hotel ligt net buiten de Koog in een rustige bosrijke omgeving in Nationaal Park Duinen van Texel. Een verblijf bij Grand Hotel Opduin is ook mogelijk. Dit hotel ligt op slechts 200 meter van de Koog en het Noordzeestrand. Bij dit hotel komt u even helemaal tot rust, elke kamer heeft een uniek uitzicht! Verblijft u liever in het plaatsje de Koog? Reserveer dan een kamer bij Hotel Greenside. Hier kunt u heerlijk ontspannen in één van de ruime stijlvol en modern ingerichte kamers.


Overnachten in Den Burg en nabij Oosterend

In de hoofdstad van Texel, Den Burg, vind u Hotel De Lindeboom. In dit 3-sterren hotel kunt u genieten Texelse lekkernijen en tevens heerlijk ontspannen in één van de wellness-ruimten. In Den Burg zelf is het ook goed vertoeven op één van de terrasjes, of snuffel rond in één van de leuke winkeltjes! Nabij het dorp Oosterend op een steenworp afstand van de Waddenzee ligt Hotel Prins Hendrik. Dit hotel ligt te midden van de natuurgebieden. Bezoek het pittoreske dorpje Oosterend met haar schilderachtige straatjes en oude geveltjes. Het knusse dorpscentrum voorzien van enkele winkels, restaurantjes en een café geven een gezellige indruk. Op iets meer dan 2 km afstand bevindt u zich in het natuurgebied De Schorren, deze staat bekend als broedplaats voor verscheidene vogelsoorten. Natuurgebied de Bol is ook een bezoekje waard. De Bol is een prachtig weidegebied met plassen met verschillende planten en weidevogels.


Ecomare

Als u op Texel bent hoort daar natuurlijk een bezoekje aan de vuurtoren bij. Ook beschikt Texel over een natuurcentrum ‘Ecomare’. Dit natuurcentrum is tegelijkertijd een zeehonden- en vogelopvang! Het centrum vindt u in het Nationaal Park Duinen van Texel nabij de Koog. Ecomare brengt vooral zeehonden en bruinvissen onder de aandacht. Zieke dieren en jongen die hun moeder zijn kwijtgeraakt worden in dit centrum ondergebracht. Ondervoede of gewonde zeevogels worden onder andere ook opgevangen in Ecomare.

Wilt u langer genieten van het eiland Texel? Boek dan nu een paar heerlijke dagen via Goedverblijf.nl!

    

 

 

Ontdek de stad Utrecht
Ontdek het grootste stoomgemaal ter wereld

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 19 augustus 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.