Laat je verrassen in Assen!

Laat je verrassen in Assen!

Dat rijmt en klinkt uitstekend, maar belangrijker is dat het ook heel goed kan! Neem bijvoorbeeld Het Witte Huis. Ooit geweten dat dat in de hoofdstad van de provincie Drente staat?

 

Het Witte Huis
Het Witte Huis is een opmerkelijke woonhuis, gebouwd inneoclassicistische stijl met een klassieke fronton. Het woonhuis is omringd door een prachtige tuin en is te vinden op een lange lijst met vele tientallen bezienswaardige rijksmonumenten, die in Assen te vinden zijn.

Klein maar fijn!
De stad is qua oppervlakte en inwoneraantal weliswaar niet de grootste in Nederland, maar zij kan zich qua voorzieningenniveau en mogelijkheden tot recreëeren, ontspannen en vermaken prima met echt grote steden meten. Klein maar fijn zou je in dit verband kunnen zeggen.Hoewel klein?

Groot genieten
De stad is groot van naam en faam, heel veelzijdig en nodigt op tal van fronten uit tot groot genieten.
Zij kent naast een prachtig historisch centrum met volop shopmogelijkheden en voorzieningen om culinair te genieten, tientallen musea, prachtige kunstwerken en monumenten, maar ook hele grote, populaire sportevenementen, zoals hetTruckfestival. Om over de TT Assen nog maar niet te spreken!

Motorstad
Ontelbaar is de menigte, die alleen al voor de TT elk jaar naar de Drentse hoofdstad afreist. Mede om die reden wordt Assen ook wel Motorstad genoemd.

Bartje
Persoonlijk ging ik alweer jaren geleden voor het eerst naar de stad om het standbeeld van Bartje met eigen ogen te aanschouwen. De hoofdfiguur uit de boeken van Anne de Vries, waarover in de jaren '70 een dramaserie op tv verscheen, spreekt tot op de dag van vandaag enorm tot de verbeelding.
Ik heb destijds in de beginjaren '70 alle afleveringen gezien en weet nog hoeveel medelijden ik vaak met Bartje had als hij weer eens 'met de klabatse' van zijn vader kreeg.
Bartjes beroemde uitspraak: ik bid nie veur bruune boon'n gaat tot op de dag vandaag bij ons regelmatig 'over tafel'.

Kloostergang
Het standbeeld van Bartje is in Assen te vinden in de Kloostergang van het Drents Archief aan de Brink. Hier bevinden zich ook de originele manuscripten van het boek.

Abdijkerk
Aan de Brink staan overigens ook veel belangrijke gebouwen, zoals het voormalige Provinciehuis, waarin nu het Drents Museum is gevestigd, maar ook de oogstrelende Abdijkerk.
Deze kloosterkerk hoorde oorspronkelijk bij het cisterciënzer nonnenklooster Mariënkamp in Assen. In 1276 vermeldt een oorkonde de aanwezigheid van het klooster, maar waarschijnlijk was het al in 1260 in Assen gevestigd.

Bruisende stad
Alles overziend is Assen uw bezoek meer dan waard. Niet alleen voor Bartje en TT, wantAssen is vooralgemeen genieten gewoon 'the place to be'.
De stad bruist 365 dagen per jaar, 24 uur per dag en zeven dagen in de week. Je kunt er, jong of oud, kijken en kopen wat je maar wilt en van alles ontdekken en beleven.

Mooi landschap
In dit verband zou ik tot slot ook nog willen wijzen op de omgeving, waarin de Drentse hoofdstad zich bevindt, in een prachtig esdorpenlandschap met schitterende natuur en de altijd in beweging zijnde Drentsche Hoofdvaart.

Niet 'heen en weer'
Kort en goed, zoals gezegd; Laat je verrassen in Assen. Een onvoorstelbaar interessante stad, met voor jong en oud altijd wat! Om die reden is een meerdaags verblijf beslist aan te raden. U hoeft er niet voor 'heen en weer'. Overnachten in de buurt kan ook prima. Kijk maar eens naar het aanbod hotelarrangementen in Assen op goedverblijf.nl

 

 

Deventer is een heerlijke stad
Arnhem is 'om op te eten'
 

Reacties 1

Gast - ada Slotenmaker op dinsdag 08 november 2016 22:10

Assen is inmiddels gewoon een TOP stad.

Assen is inmiddels gewoon een TOP stad.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 16 oktober 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.