Trendy Renesse is meer dan aantrekkelijk

Trendy Renesse is meer dan aantrekkelijk

Ik ga op reis en neem mee? Wat hebben we dit spelletje vaak gespeeld. Gewoon thuis of heerlijk onderweg met de kinderen naar een mooie vakantiebestemming.
Ook die keer dat ons reisdoel Renesse was. De prachtigste badplaats op Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. We waren al een heel eind op weg toen we tijdens het spelletje ontdekten dat ik het ondergoed van mijn jonge dochter was vergeten. Nou ja, geen nood, want geld hadden we bij ons en ondergoed zou er vast te koop zijn.

Prachtig avontuur

En natuurlijk, de aankoop bleek geen probleem. Eenmaal voorzien begonnen we aan onze ontdekkingstocht in het karakteristieke Zeeuwse dorp. Een prachtig avontuur waar we onvergetelijke herinneringen opbouwden.
Herinneringen aan bijvoorbeeld heerlijk vliegeren, vissen, zwemmen, maar ook luieren aan het heerlijke strand, waar je tal van watersportliefhebbers in actie kunt zien met kitesurfen of kitebuggyen. In één woord genieten!

Zeker ook van de prachtige strandwandelingen, die je er kunt maken. Zalig om de zon op je gezicht te voelen, terwijl de wind door je haren strijkt en je hier en daar door de zee wordt 'aangeraakt'. wat voelt als een verkwikkend bad. Dat is op en top Renesse.

Blauwe Vlag

Renesse kent prachtige brede en schone stranden, die velen malen onderscheiden zijn. Zo ontving het dorp vorig jaar voor de zeventiende keer de internationale Blauwe Vlag milieuonderscheiding. De vlag staat garant voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand.

Trendy badplaats

Renesse is vanwege het strand, maar ook in heel veel andere opzichten een aantrekkelijk oord. De badplaats is trendy en lokt in elk seizoen een divers en internationaal publiek. Dat publiek kan er ban alles ontdekken en zien in interessante musea en bij tal van bijzondere rijksmonumenten. Bovendien raak je er niet uitgekeken in de fraaie natuurgebieden rondom.
Mede door haar prachtige strand- en duingebied en bijzondere kustlandschap is Renesse dé economische motor van Schouwen-Duiveland.

Landtong

De naam Renesse 'Riethnesse' is afgeleid van riet en neus, wat landtong betekent. De heren van Renesse vormden vroeger een invloedrijk geslacht in Zeeland.  In de dertiende eeuw werd te Renesse het Slot Moermond gebouwd. Een van zijn bekendste bewoners was Jan van Renesse.

Slot Moermond

Het intieme Slot Moermond is met haar prachtige, brede oprijlaan en mooie authentieke slotgracht een prachtige bezienswaardigheid aan de Stoofwekken. Het slot wordt omarmd door het landgoed Moermond, een beschermd natuurgebied van 43 hectare.

Ringdorp

Renesse is een zogeheten ringdorp met in het midden van de ring de Jacobuskerk. Dit is een gotisch gebouw waarvan de toren dateert van voor 1458. Het schip dateert uit de 16e eeuw met in de toren een luidklok van Pieter van Dormen. Rondom de ring bevinden zich veel gezellige cafés en restaurants, waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Familiebadplaats

Renesse heeft heel lang de naam gehad vooral een toeristenplaats voor jongeren te zijn, maar inmiddels is het echt een familiebadplaats geworden. Door het dorp loopt bijvoorbeeld de North Sea Trail, de Europese wandelroute E9.

De Blikvanger

Zoals gezegd valt er in Renesse van alles te zien. Een opmerkelijke bezienswaardigheid is bijvoorbeeld museum De Blikvanger. Een museum met meer dan vierduizend verschillende blikken. Werp er je blik eens op, zou ik aanraden. Echt te wow.

Te gek is ook het Family Funhouse Funtastic Casino. De talloze spelletjes, die je er kunt spelen zorgen voor volop plezier voor groot en klein.

Uitbundig nachtleven

Het is natuurlijk heerlijk om over Renesse te lezen, maar het dorp ervaren, te ondergaan is nog veel mooier. Neem er ruim de tijd voor. Beleef en ontdek Renesse en geniet tegelijk van het uitbundige nachtleven in de prachtige Zeeuwse badplaats.

Bijtanken geen probleem!

En bent u op een gegeven moment echt even uitgeteld, dan kunt u in Renesse ook op tal van plaatsen even bijtanken. Kijk voor het aanbod hotelarrangementen Renesse maar eens op Goedverblijf.nl.

 

Locatie (Map)

Bad Bertrich laat zien hoe mooi 'mooi' kan zijn
In Utrecht is het voor elke smaak raak

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 20 mei 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.