Venetië? Nee Giethoorn bedoelt u!

Venetië? Nee Giethoorn bedoelt u!

Kom genieten in Giethoorn! In de kop van Overijssel tussen Meppel en Steenwijk ligt het ‘Nederlandse Venetië’. Bekend om de vele bruggetjes, de Gieterse punters en de waterwegen tussen de boerderijen. Het natuurgebied rond Giethoorn maakt deel uit van ‘de Wieden’. Samen met het aangrenzende natuurgebied de Weerribben vormt het natuurgebied het Nationaal Park de ‘Weerribben-Wieden’.


U kunt Giethoorn op verschillende manieren bezichtigen. Door te wandelen, te fietsen of via een boot kunt u de schoonheid zien die Giethoorn te bieden heeft. Giethoorn is voor de wandelliefhebber een echte aanrader, er ligt namelijk een compleet wandelnetwerk met 550 km aan routes. Elk jaar aan het eind van september, wordt er de Hollands Venetië Wandeltocht georganiseerd. Er is keuze uit verschillende afstanden, variërend van 5 tot 40 km.

Giethoorn bezichtigen

Ook met de fiets kunt u Giethoorn en de omgeving verkennen, er ligt 250 km aan fietsroutes. U fietst langs het Nationaal Park Wieden-Weerribben, wat een van de meest bijzondere moerasgebieden is van Europa. In Giethoorn komt u de bekende boogbruggetjes tegen en de met riet gedekte boerderijen. U kunt tijdens uw fietstocht met een pontje van Giethoorn naar Blokzijl. Bij Jonen vaart een pontje heen en weer, hierdoor bent u binnen enkele minuten aan de overkant. Het pontje vaart van 1 april tot 1 november.

U kunt uw fiets- en wandeltocht combineren met een vaartocht door ‘de Weerribben-Wieden’. Er zijn twee EcoWaterLiners met ieder een eigen traject. Er start een vaarroute in Giethoorn en één in Blokzijl. Beide vaarroutes komen uit bij het Bezoekerscentrum in Sint Jansklooster, vanuit hier kunt u uw route vervolgen. De vaarperiode van de Ecowaterliner is vanaf 9 mei tot en met 20 september.

De mooiste manier om Giethoorn te bezichtigen, is natuurlijk om met een bootje te varen. In Giethoorn zijn verschillende bedrijven te vinden waar u een boot, kano of een traditionele Gieterse punter kan huren. Door te varen kunt u genieten van niet alleen het dorp Giethoorn, maar ook het naast gelegen natuurgebied de Weerribben.

Musea en evenementen in Giethoorn

Naast de geweldige natuur in Giethoorn, kunt u ook genieten van de verschillende musea, restaurantjes en evenementen. Zo vindt ieder jaar in augustus het Blues Festival plaats, waar veel internationale artiesten komen. Ook kunt u heerlijk dineren, van een lekkere snack tot aan een culinair diner in een sterrenrestaurant. In Giethoorn kunt u ook terecht om cultuur te snuiven. Er zijn verschillende musea, van het pottenbakkers museum tot aan museum ’t Olde Maat Uus, waar 100 jaar wonen en werken in Giethoorn te zien is.

Staat Giethoorn op uw verlanglijstje om te bezoeken? De volgende hotels zijn in de omgeving van Giethoorn te vinden.

 

    

 

Bezoek Hanzestad Deventer
Goedverblijf.nl is verkozen tot beste hotelaanbied...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 27 juni 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.