Verblijf in veelzijdig Overijssel!

Verblijf in veelzijdig Overijssel!

Even een paar dagen weg in eigen land? Verblijf in het mooie Overijssel!
De provincie die wordt gekenmerkt door de Hanzesteden (waaronder Deventer, Zwolle en Kampen) en de rivieren de IJssel en de Overijsselse Vecht heeft veel te bieden.

 

Overnacht in de Bokkepruik in Hardenberg. Vanuit deze stad starten vele wandel- en fietsroutes! U kunt zelfs een gedeelte van het Pieterpad lopen! Of bezoek de bossen van het Staatsbosbeheer en geniet van de natuur! In het laatste weekend van juni vindt het jaarlijkse Ballonnenfestival plaats. Dit evenement wordt georganiseerd aan de uiterwaarden van de rivier de Vecht. Tijdens het 3-daagse festival gaan er dagelijks rond half 8 ’s avonds 35 hete luchtballonnen het luchtruim in.

Bezoek Hanzestad Deventer aan de IJssel en verblijf in het Postillion Hotel! Bezoek het gezellige centrum, hier kunt u prima een dagje winkelen. Even tot rust komen? Bezoek één van de vele stadsparken zoals het Worpplantsoen of het Rijsterborgherpark! Cultuur snuiven? Dat kan bij het Historisch Museum. Het Dickens Festijn is een (kerst)activiteit dat op initiatief van buurtbewoners en middenstanders wordt gehouden in het weekend voor Kerst in het middeleeuwse Bergkwartier. Het hele gebeuren wordt jaarlijks door ongeveer 120 duizend mensen over de hele wereld bezocht!

Aan de rand van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug bovenop de Hellendoornseberg vindt u hotel Landgoed De Uitkijk! De omgeving van het hotel biedt vele wandel- en fietsmogelijkheden. Verken de natuur te voet of te fiets! Wilt u graag een museum bezoeken? Dan is het Memory International War Museum een leerzame aanrader! Dit museum is als een themapark ingericht. Hier beleeft u de periode 1935 tot en met 1945 stap voor stap.

Geniet van de natuur rondom Landhotel ’t Elshuys in Albergen of ga lekker een dag winkelen in Enschede en verblijf in Resort Bad Boekelo! Tevens kunt u in deze stad ook het Museum Buurtspoorweg bezoeken of naar het Zwemparadijs Aquadrome. Boek een verblijf in Ootmarsum, Denekamp of Markelo als u wilt genieten van de Twentse natuurschoon. Rondom deze stadjes liggen heuvelachtige landschappen met talrijke bossen met verscheidene fietsroutes. Voor de fanatieke fietsers is de Landgoedroute (36 km) een aanrader, hoewel de Watermolenroute ook populair is (17 km). Vanuit Ootmarsum bent u tevens zo in de Duitse stad Nordhorn, hier kunt u een bezoekje brengen aan het dierenpark of een middagje winkelen. Andere aanraders zijn de Kasteeltuinen Twickel in Delden en het Openluchtmuseum in Ootmarsum! 

Nieuwsgierig geworden naar een verblijf in Overijssel? Neem dan gauw een kijkje bij onze arrangementen in Overijssel!

    

 

Ontdek de Noordzee bij Ecomare
Hotels met zwembad

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 19 augustus 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.