Zomers genieten met een festival

Zomers genieten met een festival

Festivallen is geen bestaand woord, maar iedereen begrijpt wat ermee bedoeld wordt en we doen het massaal. Elk jaar opnieuw en in toenemende mate. Smullen van lekker eten en drinken, met vrienden luisteren naar fijne muziek, lekker chillen in een hangmatje of gewoon genieten van de sfeer op een handdoekje in het gras. Het hoort allemaal bij festivallen. Een heerlijke, ontspannen manier om de zomer te vieren.

Ein festival der Liebe, das braucht die ganze Welt. Zo luidt een zin uit de beroemde liedtekst van de bekende Duitse zanger Jurgen Marcus. Ruim veertig jaar geleden scoorde hij er een dijk van een hit mee. Met name de babyboomers onder ons zullen zich dat vast nog wel goed kunnen herinneren. Een geweldige meezinger, waar je ook heerlijk bij weg kon zwijmelen. Ik weet het nog goed, met de radio aan het oor, liggend in het hoge gras van het weiland naast ons huis, de geur van het platteland in de neus, zon op de bol, kauwend op een stropijpje mijmeren over het heden en de toekomst. ‘Ein festival der Liebe sol unser leben sein,’ knalde het uit de radio. Het leek me wel wat.

Lekker jezelf zijn

Of ‘ein festival der Liebe’ er ooit echt is gekomen weet ik niet, wel dat het fenomeen festival sindsdien een enorme vlucht heeft genomen. Anno 2018 zijn er alleen al in Nederland meer dan duizend festivals in de meest uiteenlopende genres, van muziek-en filmfestivals tot kunst- en cultuurfestivals. Jaarlijks komen er miljoenen mensen op af. Ze zweren bij de gezelligheid, het vermaak, de relaxte sfeer en de onderlinge ontmoeting, die kenmerkend zijn voor een festival. Niets moet, alles kan en mag op een festival. Je hoeft je er geen houding aan te meten en er geldt geen dresscode. Een festival is dé plek om lekker jezelf te zijn of eens helemaal uit je dak te gaan. Misschien is dat wel het geheim van het succes van festivals. Ongegeneerd genieten op jouw manier zonder voorschriften. Het werkt bevrijdend!

Een festival is letterlijk een evenement van geïnteresseerden over een bepaald onderwerp, maar steeds vaker tref je op de uitgaansagenda heel breed opgezette festivals met een aanbod voor elk wat wils.

Linda-festival

Heel algemeen, met een onnoemelijk breed scala aan activiteiten en vermaak is onder andere het tweedaagse Linda-festival. Een uitje met een hoofdletter U. Een uitje dat misschien wel tranen teweegbrengt, maar dan alleen van plezier. ‘We hebben inderdaad heel wat af gelachen,’ kijkt een vriendin terug op haar bezoek aan het festival in 2017. Een bezoek met geweldige muziek, ontmoetingen en mogelijkheden tot fotoshoots met verschillende bekende Nederlanders, ‘Ook workshops, beauty-sessies, een markt met vintage-kleding en tal van mogelijkheden om lekker te sporten behoorde tot de mogelijkheden. Het allerfijnst is domweg lekker op het gras relaxen met vrienden en vriendinnen. Pizza en een wijntje erbij. Life is good! Heerlijk!

Het Linda-festival ontleent haar naam aan het maandblad van tv-presentatrice Linda de Mol. Een magazine met alles over Mode, Celebs & Beauty. Direct & Gedurfd. Dat alles is ook de basis van het Linda-festival. Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 is het zover. De data staan met rood omcirkelt op de uitgaanskalender. Op naar het Hembrugterrein in het Noord-Hollandse Zaandam, want daar wordt het Linda-festival gehouden. Relaxen, je accu bijladen, mooie herinneringen creëren en nieuwe vrienden maken. Kortom, lekker festivallen!

Leuk extraatje

En passant Zaandam ontdekken kan een leuk extraatje zijn. Zaandam is een gezellig stadje met sfeervolle cafeetjes en restaurants, uitgebreide shopmogelijkheden en tientallen bezienswaardigheden. Vooral de Zaanse Schans is in dit verband een aanrader. De openluchtattractie is opgezet met de bedoeling het historisch erfgoed te bewaren. Ik weet zeker dat u er heel goede herinneringen aan zult bewaren.
En is er geen tijd meer omdat de trein gehaald moet worden of uw parkeertijd is op? Geen man overboord. Comfortabele en betaalbare verblijfsmogelijkheden zijn er genoeg in Zaandam. Kijk voor het aanbod hotelarrangementen maar eens op Goedverblijf.nl.

Een dag vol belevenissen bij de Friese meren
Texel is meer dan bijzonder
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 07 mei 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.