Zuid-Limburg maakt iedereen blij

Zuid-Limburg maakt iedereen blij

Be happy en maak nieuwe herinneringen. Ervaringen neem je voor altijd mee!  Ik lees dat advies op mijn jaarkalender en denk daarbij aan Zuid-Limburg.

In de omgeving van dit romantisch stukje Nederland werd ik voor de allereerste keer verliefd. Het kwam hard aan toen de jongeman uit Groningen toch niet mijn prins op het witte paard bleek te zijn. De liefde voor hem verwaaide dan ook snel tot een mooie herinnering. Wat bleef is een aangenaam gevoel over Zuid-Limburg.

Hoe mooi Limburg is
'Wie sjoeën ós Limburg is, begrip toch nemes, es allein de zuderling,dae Limburg leef is,' zingen veel Limburgers. Ofwel: 'Hoe mooi ons Limburg is, begrijpt toch niemand, dan alleen de zuiderling, die Limburg lief is.
Hoewel ik geen zuiderling ben, hou ik wel van Limburg en onderschrijf ik haar schoonheid. De provincie, met Zuid-Limburg voorop, is op tal van fronten een klasse apart in ons kleine kikkerlandje.

Drielandenpunt
Nergens anders is het landschap zo heuvelachtig. Bovendien is het in dit gebied waar zich het hoogste punt van continentaal Nederland bevindt in de vorm van de Vaalserberg met als grote toeristische trekpleister het Drielandenpunt. Het enige punt waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland samenkomen.

Mooi wandelgebied
Op het Nederlandse deel van de Vaalserberg vinden we ook het Labyrint Drielandenpunt. Een doolhof naar het middelpunt van de berg, dat omgeven wordt door mooie wandelpaden en hoge hagen. Een uitkijktoren biedt een ongeëvenaard mooi uitzicht op de adembenemende omgeving.

Sprookjesachtig
Een omgeving met onder andere prachtige bezienswaardige torens en kastelen. 's Avonds feeëriek verlicht. Het echte leven verbeeldt in een sprookjesachtig plaatje. De werkelijkheid is er mooier dan 's mens wildste fantasieën.

Fantasievol en kleurrijk zijn ook de verschillende steden en dorpen, die deel uitmaken van Zuid-Limburg, zoals Maastricht.

Maastricht
De stad is gevestigd aan de Maas en ligt aan de voet van de legendarische Sint Pietersberg, dat bekendheid geniet vanwege de eeuwenoude ondergrondse winning van krijtgesteente.

In Maastricht kun je meer dan elders ervaren wat leven is. Genieten van oogstrelende, historische gebouwen en monumenten, oneindig shoppen in grote winkels of kleine boetiekjes, optimaal genieten op een van de vele gezellige terrassen, culinair genieten in toprestaurants.  Je kunt het zo gek niet bedenken of Maastricht heeft het.

In het algemeen geldt dat je nee hebt en in Maastricht ja kunt krijgen. En dat voor zowel jong als oud. Een stad met mogelijkheden voor elk wat wils.

Valkenburg
Dat is niet alleen in Maastricht het geval, maar bijvoorbeeld ook in Valkenburg. De plaats met het oudste natuurlijke theater van Nederland.  Eén van de niet te missen highlights bij een bezoek aan deze prachtige plaats in Zuid-Limburg. Zeer bezienswaardig mede vanwege de vele verschillende grotten, waar allerlei ondergrondse activiteiten worden ontplooid.

Een absolute aanrader in Valkenburg is zeker ook de kasteelruïne. Alleen al bij de aanblik ervan word je meegevoerd terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen.  Romantiek en heraldiek in optima forma.

Kerkrade
Romantische gevoelens worden ook aangesproken in Kerkrade. Bijvoorbeeld in Kasteel Erenstein in het natuurgebied Anstelvallei waar je ook het bijzondere GaiaZoo vindt.
Dit thematische dierenpark vertelt het verhaal van de aarde, van het heden en het verleden. Een bijzondere ervaring, die je na een bezoek voor altijd meeneemt in je herinnering.

Geluk in een klein hoekje
Be happy en maak nieuwe herinneringen! Dat was het advies waarmee dit verhaal begon. Een mooi advies waarvoor Zuid-Limburg zich speciaal leent.  Een klein gebied, dat als een wig ingeklemd ligt tussen onze buurlanden België en Duitsland, maar met grote mogelijkheden voor ontspanning en vermaak. Iedereen wordt er blij.

Zuid-Limburg. Meer dan wat ook van toepassing op het bekende Nederlandse spreekwoord: Het geluk ligt in een klein hoekje!

Goed verblijf!
Kortom, Zuid-Limburg is prachtig. De streek leent zich geweldig voor een dagje uit, maar is ook uitermate geschikt voor een langer verblijf.  Zoekt u in dit verband een passende accommodatie om te overnachten, bekijk dan eens het aanbod hotelarrangementen in Zuid-Limburg op Goedverblijf.nl

Zaanse Schans is Nederland op z'n mooist
Sneek gaat erin als koek

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 02 oktober 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.