Breng een bezoek aan Bourtange voor een onvergetelijke reiservaring

Bourtange-blog Breng een bezoek aan Bourtange voor een onvergetelijke reiservaring

Het langdurigste geluk ontstaat door wat je meemaakt. Dat is wetenschappelijk bewezen. Daarmee staat ook vast dat mensen met veel mooie (reis)ervaringen gelukkiger zijn dan mensen met veel materiële rijkdom. Een bijzondere reiservaring kun je meemaken met een bezoek aan het Groningse Bourtange in de gemeente Westerwolde. Deze gemeente wordt ook wel de charmante regio van Groningen genoemd. Het zal u bij een bezoek al snel duidelijk worden waarom dat zo is. Sierlijke dorpjes, bekoorlijke natuur en een aangename bevolking maken de regio meer dan geschikt om er mooie avonturen te beleven en nieuwe dingen te ontdekken.

Geestverruimend

Een van de sierlijke dorpjes in Westerwolde is Vestingdorp Bourtange. Het dorp biedt heel veel bezienswaardigheden, kent veel mooie natuur en bijzonder gezellige winkels en horecavoorzieningen. Allemaal ingrediënten voor een meer dan geestverruimend verblijf.

Vestingwallen

Het geluk serum in Bourtange begint meteen te stromen zodra u over de ophaalbrug het verleden van het Vestingdorp binnenwandelt. De ophaalbrug is namelijk onderdeel van de reconstructie van de oorspronkelijke vesting uit 1742. Destijds tijdens de Nederlandse opstand aangelegd. Maak een heerlijke rondwandeling over de vestingwallen en je ziet met enige verbeelding de troepen voor je, je hoort het kletterende geluid van bajonetten en hoorns klinken….Aanvallen!! De veldslagen van weleer worden er regelmatig op realistische wijze nagespeeld. Elke zondagmiddag wordt er een oud kanon afgeschoten. Een van de handelsmerken van Bourtange. Heel bijzonder om mee te maken!

De Sikkepit

In de vesting vindt u verschillende musea met uitgebreide informatie over de geschiedenis van de vesting. Bezoek ook eens de oude barakken, de kapiteinswoning en de synagoge. Op het kroonwerk ligt verder onder andere vestingboerderij ‘De Sikkepit’. Hier vermengen oude gebruiken zich met een moderne levensstijl. Er is voor jong en oud van alles te doen, variërend van een sportief teamuitje tot een gezellige familiedag of een kinderfeestje. Met behulp van kano’s en roeibootjes kunt u er opstappen voor een rondtocht door de grachten, die een uniek uitzicht bieden op de Vesting Bourtange.

Mooie natuur

Wie een wandeling of fietstocht prevaleert boven een vaartocht kan ook rond Bourtange volop aan zijn trekken komen. De gemeente Westerwolde telt meer dan dertig wandeltochten door haar charmante kleinschalige beekdallandschap met groene bossen, heidevelden, graslanden en akkers. Onderweg ziet u gezellige dorpjes, prachtige monumentale boerderijen en bijzondere flora en fauna.

De Burcht

Afstappen bij de Burcht in Wedde is een absolute aanrader. De burcht is het enige kasteeltje in de provincie Groningen. Daar werd destijds de beroemde slag van Heiligerlee beraamd. Deze slag was de eerste overwinning van de troepen van Willem van Oranje in de Tachtigjarige Oorlog. Het is slechts een voorbeeld van de rijke geschiedenis van Westerwolde en de Vesting Bourtange. Een geschiedenis, die je onder andere ook terug vindt in het zeer bezienswaardige Kruisheerenklooster in ter Apel. Dit is het enige plattelandsklooster in Europa, dat ook op de lijst van UNESCO staat. Zeer bijzonder!

Onvergetelijke reiservaring

Het huidige Bourtange is gebaseerd op tekeningen van de vesting van 1742 en geeft een compleet beeld van hoe de vestingstad er toen bij moet hebben gelegen. De vestingstad is nog steeds bewoond. Gebouwen die eerder een militaire functie hadden herbergen nu een informatiecentrum, horeca en musea. Het heden en verleden komen er samen. Een heerlijke ontmoeting, waar iedereen een keer getuige van zou moeten zijn. Ja zeggen tegen Bourtange is een positief antwoord op de vraag voor een onvergetelijke reiservaring. Daar kunt u van op aan. Of, zoals de Groningers in hun eigen taal zeggen: Aaiden en plougen kinnen! Alvast heel veel plezier tijdens uw verblijf. De lokale mogelijkheden daarvoor zijn er meer dan genoeg. Kijk voor de aanbiedingen op dit gebied maar eens op hotelarrangementen van goedverblijf.nl

 

Breng een bezoek aan Apeldoorn waar het onvermoeib...
Volendam is een grote bezienswaardigheid