De Maasduinen zijn 'te wauw'!

De Maasduinen zijn 'te wauw'!

Struinen in De Maasduinen. Dat klinkt goed nietwaar? Wat echter belangrijker is, het is waar! Struinen betekent onder andere eindeloos genieten en dat kun je volop in het Limburgse gebied met de langste rivierduingordel in Nederland. Eindeloos genieten van ongerepte flora en fauna in bijvoorbeeld het Nationaal Park Maasduinen. Wat dat betreft zou ik zeggen: tijd om de wandelschoenen aan te trekken of de pedalen op te gaan, broodjes te smeren en erop uit te trekken voor een ware ontdekkingstocht. Beleving in optima forma!


Unieke natuur

Beleving is het toverwoord van deze 21e eeuw. Iedereen lijkt op zoek naar iets van een 'wauw-effect'. In het Nationaal Park Maasduinen dient zich dat vanzelf aan. De natuur is er uniek met heide-, stuifzand-, boslandschappen en natuurlijk de rivier de Maas. Je kunt er vogels spotten in speciale hutten, kuddes schapen en geiten zien, maar bijvoorbeeld ook historische bijzonderheden.

Scherpenheuvel

Bezienswaardig is in dit verband onder meer de Scherpenheuvel. Een duizenden jaren grote, oude grafheuvel. Vermoed wordt dat het een vorstengraf is, maar niemand weet het precies. Dat maakt het des te interessanter, het prikkelt de fantasie. Je kunt er je eigen gedachten op los laten, fantaseren. Niets moet, in gedachten mag alles! Heerlijk dat mijmeren. Ook aan de waterkant van de Maas met het zonnetje op je bol. Is er iets mooiers denkbaar? Dacht het niet!

Boeiendste Bos

Maar we dwalen af. Terug naar de Scherpenheuvel. Zij is onderdeel van een van de verschillende gezinswandelingen, die er te maken zijn in De Maasduinen. De wandeling, waarbij je de Scherpenheuvel tegenkomt heet Het Boeiendste Bos en daarmee is niets teveel gezegd. De wandeling is een aaneenschakeling van boeiende natuur met boeiende vergezichten, die begint en eindigt bij Jachthut op den Hamer.  Onderdeel van een bijzonder stukje Nederland wat de Limburgse Maasduinen zijn. Het natuurrijke gebied strekt zich uit van de gemeente Mook in de kop van Limburg tot bij Venlo in het zuiden. Je kunt er heel veel zien wat vrijwel nergens anders te zien is.

Kraanvogels

Neem bijvoorbeeld kraanvogels. Zij trekken in het voor- en najaar over De Maasduinen en strijken dan neer in een van de vele vencomplexen zoals het Heerenven op Landgoed De Hamert om te rusten. Omdat het erg bijzonder is dat deze vogel Nederland aandoet en in De Maasduinen rust, is deze vogel verwerkt in het logo van het nationaal park.

Zien, maar ook doen. Daarvoor is iedereen op zijn/haar plek in het Nationaal Park De Maasduinen. Naast tal van wandel- en fietsroutes zijn er ook verschillende sauna's en prachtige speeltuinen, waar het kroost zich lekker kan uitleven en heerlijk kan ravotten. In het park noch in de Maasduinen als totaal gebied hoeft jong en oud zich geen moment te vervelen. Wandelen of fietsen door de verschillende natuurgebieden is heerlijk, maar daarnaast hebben de gezellige dorpen in de Maasduinen hun bezoekers ook heel veel te bieden.

Arcen

Neem in dit verband bijvoorbeeld Arcen. Deze plaats vormt een van de kernen van de gemeente Venlo. Ga er eens kijken en je zult zien waarom kasteel Arcen met haar prachtige kasteeltuinen als bijzondere bezienswaardigheid genoemd wordt.

Venlo

En dan de stad Venlo zelf. De handels- transport en industriestad heeft een prachtig historisch centrum met geweldige leuke winkels, heerlijke terrassen, heel veel bezienswaardige monumenten en verschillende musea. Het is een levendige stad met een van de talrijke bijzondere verhalen, die in en over De Maasduinen verteld worden. Duik erin en je zult versteld staan van datgene wat er zoal boven water komt. Kennis verrijkend is in dit verband een understatement. De Maasduinen is zoveel meer. Een gebied dat niet is te vangen in een paar woorden, niet met een enkele blik. De Maasduinen is een gebied om te ondergaan. Haar innemendheid moet je persoonlijk ervaren, haar rustgevende karakter zelf voelen, het unieke ervan ter plekke beleven. 'A once in a life time experience' zouden de Engelsen het noemen.

Voor iedereen

Ik noem De Maasduinen gewoonweg een unieke ervaring. Niet voorbehouden aan een select gezelschap, maar toegankelijk voor iedereen. Net als de vele, comfortabele verblijfsaccommodaties in de Limburgse Maasduinen. Wil je er geen nachtje meer over slapen, maar meteen boeken? Kijk dan nu naar het aanbod hotelarrangementen op Goedverblijf.nl. Veel plezier alvast bij uw verblijf.


 

Tuinen Mien Ruys toont pure schoonheid
Het Vrijthof heeft de perfecte 'pasvorm' voor iede...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 20 mei 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.