Bad Bertrich laat zien hoe mooi 'mooi' kan zijn

Bad Bertrich laat zien hoe mooi 'mooi' kan zijn

In de Westerkerk in Amsterdam kun je een gedenkplaat vinden die herinnert aan het leven en werk van Johann Rudolph Glauber. Deze apotheker ontdekte de enige Glauberzoutbron in Duitsland, die in Bad Bertrich te vinden is.

Glaubersatzquelle

Bad Bertrich, een geweldige reisbestemming in het Duitse Eifelgebied met een bron, die aanvoelt als een warm bad.
Het warme water, dat een temperatuur van 32 graden heeft, komt van een diepte van meer dan 2000 meter. Heerlijk verkwikkend, waarna je je voelt als herboren. Meer dan de moeite waard om je daar eens in onder te dompelen. Een ongekend rijke ervaring, maar dat niet alleen.

Genezende kracht

Dit thermale water behoort mede dankzij de natuurlijke warmte tot de beste behandelingsmiddelen van de passieve en actieve bewegingstherapie ooit. Een genezende kracht; die de Romeinen al op prijs wisten te stellen. Het heilzame water wordt gebruikt in de baden van de Vulkaneifeltherme, maar kan ook gedronken worden.

Kleurrijk Moezelstadje

De Glaubersalzquelle is een belangrijke publiekstrekker in kuuroord Bad Bertrich, maar zeer bezienswaardig zijn er ook de vele panden met hun crèmekleurige, roze en hemelsblauwe gevels. Het geeft het deftige stadje nog net iets meer kleur dan veel van de andere omringende Moezelsteden.
Bijzonder kleurrijk is met name ook de tuin rondom het kuurslot, dat als middelpunt van Bad Bertrich geldt. Het kuurstadje dat omringd wordt door groene berghellingen.

Mooi wandel- en fietsgebied

Voor wandelen en fietsen leent het gebied langs de Moezel zich uitstekend. Omdat het terrein vrij vlak is met af en toe een lichte daling of stijging is een wandeling of fietstocht prima te doen.
Een mix van inspanning en ontspanning te midden van de wijnvelden en de romantische paden met fantastische uitzichten op sprookjesachtige wijndorpen, grote wijngaarden en heerlijke groene bossen.

Falkenlay

Een bekend wandeldoel in dit verband is de Falkenlay, een ruim vierhonderd meter hoge basaltkegel. De Falkenlay is gelegen in een natuurgebied.

Elfengrotte

Een andere bezienswaardigheid in de buurt is de Elfengrotte, een grot die in de steentijd bewoond werd. Deze zogenaamde Elfengrot, is een uit zuilen van basalt opgebouwde vulkanische rotsformatie.

Medical wellness

Bad Bertrich is idyllisch gelegen in het Üßbachdal. Medical wellness staat er op de voorgrond. Gezondheid bevorderende behandelingen gaan hand in hand met maximale ontspanning.
Zo wordt het thermale water gebruikt in de kuurbaden van de Vulkaneifeltherme. Door de warmte en samenstelling van het thermale water is het baden ontspannend en heilzaam bij spier- en gewrichtsklachten zoals reuma.

Römerkessel

In het Moezelstadje vind je bijvoorbeeld ook 'Der Römerkessel', het eerste therapeutische landschapspark van Europa. In het park vind je zeven inspirerende tuinen, die je aanzetten tot nadenken en waar je tot rust kunt komen. Laat het over je heenkomen. Echt zalig als je je er volledig aan overgeeft.

Bad Bertrich, een voorbeeld van hoe mooi ‘mooi’ kan zijn. Schoonheid in zijn puurste vorm, die het verdient om bewonderd te worden door mensen van alle leeftijden. Bad Bertrich, Onthou die naam!

Schaapjes tellen

In het Duitse Moezelstadje kun je van alles zien, beleven en doen tot schaapjes tellen aan toe. Waar? Kijk voor het aanbod hotelarrangementen in Bad Bertrich maar eens op Goedverblijf.nl

Locatie (Map)

Lochem is meer dan aangenaam
Trendy Renesse is meer dan aantrekkelijk

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 19 augustus 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.