Bezoek Wildlands Adventure Zoo te Emmen!

Bezoek Wildlands Adventure Zoo te Emmen!

Bezoek het nieuwe Wildlands Adventure Zoo in Emmen (opvolger van voormalig Dierenpark Emmen) en verken het park door middel van drie verschillende expedities! In dit nieuwe dierenpark hebben de dieren nog meer ruimte dan in het oude park! Het park is zo natuurlijk mogelijk ingericht zodat de verschillende dieren zich stuk voor stuk op hun gemak voelen.

3 thema werelden

Het Kompasplein verbindt de drie verschillende thema werelden met elkaar. Op het plein staat het Kompas, dit gebouw dient als informatie- EHBO- en horecakiosk. Aan de rand van het plein is Traveler’s Taste, een à la carte restaurant, gevestigd.

Met de Jungola expeditie maakt u een reis door een mysterieuze, groene wereld vol fantastische diersoorten. U kunt met de boatride over de Rimbula River slingerapen en olifanten van dichtbij bewonderen. Deze wereld is ook van boven te zien, via een touwladder komt u bij de verlaten hutten van de Amalaya-stam. Van hieruit kunt u apen, olifanten en de Rimbula River aanschouwen. Neem een kijkje in de Vlindertempel, een touwbrug leidt u langs het territorium van de Chinese alligator. Bij de bron van de Rimbula River kunt u dwergotter spotten, deze beestjes zoeken al spelenderwijs naar voedsel in de modder.

Stap in een oude truck en verken Serenga! Hierbij gaat u op safari en reist u over de savanne. Kom oog in oog te staan met giraffes, zebra’s en neushoorns. Bovenop Leeuwenberg waken de leeuwen over het park. In het Dogondorp loopt u tussen de Nubische geiten, Kameroenschapen en dwergezels. Deze diertjes kunt u gerust aaien. Even verderop kunt u de nijlpaarden bewonderen.

Expeditie Nortica neemt u mee naar een wereld vol ruige rotsen en koude kusten. Hier maakt u kennis met dieren die zowel in het water als op het land leven. Pelsrobben, zeeleeuwen, ijsberen en pinguïns, u komt ze allemaal tegen. Pelsrobben en zeeleeuwen begroeten u zodra u deze wereld betreedt, ijsberen kunt u in het water als op het land bewonderen. Maak een wandeling over het PinguÏnstrand en aan het eind van de rit kunt u bijkomen in de kantine van het Poolstation.

Kinderen kunnen zich even helemaal uitleven in Animazia. Klim naar de top en bezoek de Maya-tempel! Na al het geklauter kunnen de kinderen genieten van een show van de Reddersclub. Ook kunnen zij een kijkje nemen bij de groene zeeschildpad, naakte molrat of de koraalduivel.

Een tussendoortje

Niet ver van de Rimbula River vindt u Rimbula Restaurant. Vanuit dit restaurant heeft u een waanzinnig uitzicht op de olifanten. Hier heeft u een ruime keus aan gerechten (pasta’s, pannenkoeken, soepen, vers belegde broodjes en burgers). In de Koffiecorner kunt u genieten van een kopje koffie met eventueel een gebakje. Ook is er gelegenheid om te lunchen in de lunchcorner. Tussen de expedities door kunt u even rustig een kopje koffie of thee met iets lekkers halen bij Mahada Food & Drinks, of koel af met een heerlijk ijsje. Mocht u meer trek hebben kunt u natuurlijk ook een warm belegd broodje nemen. Midden in de Rimbula komt u de kiosk ‘Happiness Station’ tegen. Hier kunt u ijs met verse vruchten en een topping naar keuze verkrijgen. Voor een lekker tussendoortje zit u hier helemaal goed! Bij Mr. Layos naast de Koppensnellersroute haalt u uw warme snack met frisdrank of een verfrissend ijsje.

In geheel Wildlands is gratis WiFi aanwezig. Helaas zijn huisdieren niet toegestaan bij dit park. Neemt u de kleine mee? Houdt er dan rekening mee dat wandelwagens en bolderkarren niet aanwezig zijn.

Boek een hotelverblijf!

Wilt u graag een hotelovernachting aan uw dierentuinbezoek plakken? Verblijf dan bij Hotel Hegen te Wezup. Het hotel heeft een centrale ligging tussen Emmen, Assen en Hoogeveen en is daarom een ideale uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes naar deze steden. Of boek een verblijf bij Fletcher Hotel-Restaurant De Hunzebergen te Exloo, dit hotel ligt op de Drentse Hondsrug in een bosrijke omgeving. Vanuit dit hotel starten verscheidene wandel- en fietsroutes.

Foto's copyrights WILDLANDS

    

 

Leuke uitjes voor de hele familie!
Paleis Het Loo

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 27 juni 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.