Ouwehands Dierenpark is opvallend mooi

Ouwehands Dierenpark is opvallend mooi

Kinderen, maar ook heel veel ouderen kun je geen groter plezier doen door hen te trakteren op een bezoek aan een Dierenpark. Hoog in de top tien staat met stip in dit verband Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Opvallend mooi, zou ik zeggen. Zeker nu er sinds 30 mei van dit jaar de twee Chinese Reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya voor het publiek te zien zijn. Maar wie zijn ogen en oren goed de kost geeft, kan er buiten dat internationale duo van alles zien, horen en doen. Je beleeft er de tijd van je leven! Het bleek een gouden greep van Cor Ouwehand toen hij begin jaren ’30 van de vorige eeuw besloot zijn kippenfarm om te bouwen tot dierentuin. Uit archiefstukken blijkt dat het park meteen vanaf de opening op 18 juni 1932 veel bezoekers trok. Daarna kreeg het dierenpark echter te maken met mindere perioden en eindjaren ’90 was het park nagenoeg failliet.


Nieuw elan

Zakenman en multimiljonair Marcel Boekhoorn kocht de dierentuin in 2000 en zorgde voor nieuw elan. Leeuwen, tijgers, ijsberen en olifanten kregen nieuwe verblijven. Er werden overdekte speeltuinen aangelegd en onder meer een nieuw restaurant gebouwd. Ouwehands Dierenpark was als herboren, de rest ‘is history.’
Vandaag de dag is het Dierenpark in Rhenen een topattractie, waar het heerlijk toeven is. Lekker wandelen te midden van veel groen, Spelen en ravotten in de speeltuin. Dieren kijken en er van alles over leren op de verschillende educatiepunten. Heerlijk eten of drinken in een van de restaurants op het park of lekker shoppen in de winkeltjes met verschillende mooie aandenkens. Mooie herinneringen meenemen aan een uniek bezoek aan een bijzonder park. Feitelijk is een bezoek aan Ouwehand een mooie mix van zien, leren en doen op alle fronten, Een bron van groot plezier en op en top vermaak.

Umkhosi

Dat is bijvoorbeeld het geval in Umkhosi, de Afrikaanse Speelsafari. In dit gedeelte van het park wonen mandrils, jaks, maar ook gibbons, tijgers, leeuwen, bongo’s, zebra’s en vele andere diersoorten. Je kijkt je er de ogen uit en waant je in een andere wereld.

Berenbos

Een niet te missen gedeelte in het Dierenpark is het Berenbos. Dit bos is destijds in 1993 opgezet als een veilig heenkomen voor bruine beren die in hun bestaan worden bedreigd. De meeste van deze beren waren, voordat ze in Ouwehands Dierenpark kwamen, dansbeer, circusbeer of filmbeer. Het publiek kan via een loopbrug de beren bekijken zonder dat de dieren gestoord of in hun bewegingsvrijheid belemmerd worden. Naast de beren wonen er ook enkele jonge Zweedse wolven in het bos.

Uniek in Nederland

In Ouwehands Dierenpark leven in totaal meer dan drieduizend dieren. Gewoon leuke, maar ook bijzondere dieren, van immens groot tot piepklein, Tot de categorie grote dieren behoren uiteraard de Reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya. Iedereen herinnert zich nog wel hoe ze met veel bombarie vanuit China in Nederland verwelkomd werden. Menigeen zou zich zo’n onthaal misschien wel wensen, maar dat lijkt alleen voorbehouden aan ‘de groten der aarde’, waartoe de Reuzenpanda’s behoren. Het bekijken meer dan waard. Temeer omdat je ze nergens anders in Nederland kunt zien.

Pandasia

Wu Wen en Xing Ya wonen bij Ouwehand in het zogeheten Pandasia. In dit gedeelte van het Dierenpark leer je alles over de reuzenpanda’s en vele andere Aziatische diersoorten die hier leven zoals de koeskoes, muntjaks en bijzondere spookdiertjes.
Niet alleen vanwege de Reuzenpanda’s is Pandasia een lust voor het oog. Het hele project is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Werkelijk adembenemend mooi. Lekker zijn met name de hapjes en drankjes, die in het Pandasia-restaurant verkrijgbaar zijn. De geur en smaak brengt het land van de rijzende zon, zoals China ook wel wordt genoemd, heel dichtbij. Een wereldse ervaring.

Voltreffer

Het is allemaal binnen handbereik op het park in Rhenen. Een voltreffer als uitgaanslocatie voor alle leeftijden. Van een schoonheid, die niet in woorden te vatten is, maar die je gewoon moet gaan zien. Zien is geloven in dit verband.

Ouwehands Dierenpark is genieten in een omgeving waar het in alle opzichten goed verblijven is. Ook als de poorten van het Dierenpark gesloten zijn en het tijd zou zijn om ‘naar huis’ te gaan. Kijk voor hotels in Rhenen en omgeving maar eens op Goedverblijf.nl


Locatie (Map)

Oostvaardersplassen imponeren
Kasteeltuinen Arcen zijn verrukkelijk

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 16 oktober 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.